viernes, 23 de noviembre de 2012

Jornada de reflexió 25N

Tanquem una campanya electoral en la que torna a ser un goig per a mi anar en la llista que encapçala en Joan Herrera, i que ha rebut el suport públic de personalitats de l'àmbit polític, social i sindical amb les que és fàcil sentir que es comparteix bona part d'una certa visió de la realitat que volem transformar.

El programa electoral de ICV-EUiA beu de les lluites socials que hi ha al carrer per (tornar a) plantejar-les a les institucions, en aquest cas al Parlament. La política representativa necessita una reforma a fons, i la política participativa una revolució a l'alçada del canvi d'època que vivim. Només en la mesura en que aconseguim articular l'activisme social de participació directa i la política representativa a les institucions avançarem en la direcció que requereix la construcció, cooperativa i no competitiva, des d'abaix, d'un comú que necessàriament ha de ser tan universal com el conflicte social, econòmic, polític i ecològic que vivim.

En aquest sentit, la meva doble condició d'activista del Moviment de Vida Independent i de militant d'ICV, em fa valorar positivament la manera en que el programa electoral recull, per exemple, tot un apartat sobre "Autonomia personal i vida independent" dins de l'eix de polítiques socials.

Aneu a votar. Si cap partit mereix el vostre vot feu vot nul, recordeu que el vot en blanc i l'abstenció acaben afavorint els grans partits i obstaculitzant la diversitat de forces polítiques. I a l'endemà, seguiu, seguim, lluitant amb els peus (les rodes) en la quotidianitat vital i la mirada en l'horitzó de les utopies necessàries.